БЛЯН ВТ

Агенция за недвижими имоти

Местоположение        Разстояние до града km        Спални
Площ: - m2        Размер на парцела: - m2
Тип строителство:
Характеристики на имота:
Цена от До Валута
Реф.№: кл.дума:
Начало   ›   Често задавани въпроси

Често задавани въпроси


Защо се подписват посреднически комисионни договори ?
При покупка или наемане на недвижим имот се провеждат множество огледи с цел избор на най-доброто, според клиента, предлагащо се в този момент на пазара за имоти. С Комисионния посреднически договор или известен още като Протокол за оглед Агенциите отчитат и защитават своите права. Тези договори се подписват при всеки оглед и са основата на статистически данни за работата на агенциите, прилагане на различни стратегии за реклама и маркетинг на даден имот, а също уведомява своите клиентите, че има условия, които трябва да спазват и двете страни.  При неспазване на Комисионния посреднически договор/Протокол за оглед Агенцията има право да започне дело за нанесена вреда. 
Предоставят ли се лични данни на Агенцията?
Ако Агенцията за недвижими имоти е администратор на лични данни - ДА!
Дължи ли се комисиона при оглед на имот?
При оглед на недвижим имот се подписва от двете страни  Комисионен посреднически договор/Протокол за оглед в който са посочени личните  данни на клиента и Агенцията, адреса на имота, където ще се проведе огледа, датата на провеждане на огледа, размера на комисионната. Тази комисионна се дължи САМО ПРИ СКЛЮЧВАНЕ НА СДЕЛКА. Ако клиента не хареса дадения имот за самия оглед НЕ ДЪЛЖИ НИЩО.
Носи ли Агенцията отговорност при нарушаване Договор за наем?
Не! Не носи отговорност!
Дейността на Агенцията приключва с подписването на Договор за наем между Наемодател и Наемател (при желание от тяхна страна).  Спазването на клаузите в този договор са единственно тяхно право и зависещо от двете страни. 
Трябва ли да се подпише ексклузивен договор (договор с изключителни права)

Ексклузивен договор се подписва само с една Агенция за недвижими имоти и определен брокер  за даден период от време. При такъв вид договор Агенцията гледа с приоритет и обръща огромно внимание на дадения имот, като влага много средства за неговия маркетинг и рекламиране, за постигне на крайната цел.